Ga terug

Waarom ‘Iedereen een Rembrandt’? 

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Daarom hebben vier Nederlandse musea die nauw verbonden zijn met het werk en leven van de grote schilder hun krachten gebundeld. Doel? Rembrandt te eren met een speciale krant en een ‘Rembrandt on tour’-activatie door het hele land. Met Iedereen een Rembrandt hopen wij dat IEDEREEN Rembrandt leert kennen als de bijzondere man en grote schilder die hij was. En bovenal willen we laten zien hoe zijn schilderijen, etsen en tekeningen ook vandaag nog jong en oud kunnen inspireren. Dankzij de deelnemers van de Bankgiro Loterij konden de vier musea hun plannen ook daadwerkelijk uitvoeren. 


Wie heeft de ‘Iedereen een Rembrandt’-krant in de brievenbus ontvangen?

De eenmalige gratis krant is bezorgd bij 3,5 miljoen huishoudens, verspreid over heel Nederland; in alle provincies, van Noord tot Zuid en van Oost tot West. Wat als de krant bij jou niet in de brievenbus zat? Mocht jij thuis geen krant hebben ontvangen, dan kun je hier de Iedereen een Rembrandt-krant online lezen. Ook kun je op iedereeneenrembrandt.nl meedoen aan leuke acties en profiteren van korting op toegang tot de vier musea. 


Wie kan meedoen aan de actie ‘Grootste tentoonstelling van Nederland’?

Woon je in Nederland dan kun je meedoen aan de actie. Haal de poster uit de Iedereen een Rembrandt-krant en hang hem op met de afbeelding naar de buitenzijde. Zo doen we samen mee aan de grootste tentoonstelling van Nederland. Daarbij maak je ook nog eens kans op € 350. Door een foto te maken van jouw Rembrandt(poster) aan het raam en die te uploaden op iedereeneenrembrandt.nl doe je mee. Uit alle inzendingen worden namelijk 100 huishoudens geselecteerd die een geldprijs van € 350 winnen. De hoogte van het geldbedrag is geïnspireerd door het 350ste sterfjaar van Rembrandt.

Zie voor meer informatie de actievoorwaarden


Wat is de actie ‘Rembrandt in de mand’?

Met #rembrandtindemand kun je een fotoportret van jouw hond winnen. Heb jij een fotogenieke hond? Of is ie gewoon om op te eten? Post dan een foto van jouw hond met vermelding van #rembrandtindemand op Instagram. Vermeld daarbij waarom juist jouw hond dit portret verdient. Een professionele jury onder leiding van Albert Verlinde en Loretta Schrijver beoordeelt de inzendingen. De uitslag wordt bekendgemaakt op 4 oktober, dierendag én de sterfdag van Rembrandt.


Voor welke musea kan ik speciale ‘Iedereen een Rembrandt’-korting krijgen op toegangskaarten? En tot wanneer loopt deze actie? 

Klik hier voor de kortingscoupons van het Rijksmuseum, Museum De Lakenhal, het Mauritshuis en Museum Het Rembrandthuis. Deze kortingscoupons zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Kom je met de trein? Boek dan vanaf 1 juli een voordelig combiticket bij NS, klik hier voor de coupon.


Hoe kan ik nog meer te weten komen over Rembrandt?

Als je meer wilt weten over het leven en/of werk van Rembrandt kun je op veel plekken terecht. Bezoek bijvoorbeeld een van de musea die schilderijen of etsen van Rembrandt in hun collectie hebben. 

2019 is omgedoopt tot het ‘Rembrandt en de gouden eeuw’-jaar. Veel musea in Nederland besteden dit jaar daarom extra aandacht aan Rembrandt, maar ook aan tijdgenoten uit de 17e eeuw. Kijk hier voor een uitgebreide agenda van alle activiteiten. Van tentoonstellingen tot wandelingen. Ook kun je online schilderijen van Rembrandt bewonderen: zoals in de Rembrandt Reality-app. 


Ik heb nog een vraag over ‘Iedereen een Rembrandt’. Bij wie kan ik terecht?

Je kunt een e-mail met je vraag sturen via de contact pagina. Een medewerker van een van de deelnemende musea zal jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.